Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Liever geen diploma van Obama

Een katholieke universiteit in de Verenigde Staten heeft president Obama gevraagd een toespraak te houden tijdens haar grote diploma-uitreiking in mei. Een hele eer, die de president volgens sommigen niet verdient.

Ieder jaar proberen Amerikaanse universiteiten bekende sprekers te strikken voor hun afstudeerceremonies in mei en juni. Met president Obama gooit de University of Notre Dame hoge ogen: op 17 mei geeft hij er een speech en neemt hij een eredoctoraat in ontvangst.

Een publiciteitsstunt voor de universiteit, maar het bezoek stuit ook op weerstand: als voorstander van stamcelonderzoek en het recht op abortus heeft de liberale president niets op de katholieke universiteit te zoeken, zeggen tegenstanders. Bijna 250 duizend mensen hebben inmiddels een petitie ondertekend waarin ze de universiteit vragen de uitnodiging in te trekken.

Maar daar denkt Notre Dame niet aan, meldt de New York Times. Ook het Witte Huis trekt zich voorlopig niets van de protesten aan.

Het is niet de eerste keer dat het bezoek van een president aan Notre Dame verzet oproept. Toen George W. Bush er in 2001 de afstudeerspeech gaf, protesteerden studenten tegen de doodstraf.

 

HOP, Ianthe Bato

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)