Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Cultuur topsport aan UT

Culturele hoogvliegers aan de Universiteit Twente krijgen net als topsporters recht op extra ondersteuning: "We willen ze niet kwijt."

Studerende topsporters krijgen aan veel universiteiten extra begeleiding, tijd of geld om hun opleiding succesvol af te ronden. De criteria daarvoor staan vast: studenten moeten in de hoogste nationale klasse sporten of op internationaal niveau meetellen. De Universiteit Twente wil ook culturele talenten een steuntje in de rug geven. Maar hoe vergelijk je schrijvers of violisten met elkaar? Een speciale commissie gaat aan de UT bepalen wie een culturele topper is, en wie niet.

"De regeling is bedoeld voor studenten die graag hun studie willen afmaken, maar ook op hoog niveau in de cultuursector actief zijn", zegt commissielid Hannah de Vries. "Zo hebben we een student die aan pianoconcoursen meedoet en een danspaar dat weleens voor een wedstrijd naar het buitenland moet. Voor schrijvers of kunstenaars ligt het wat moeilijker, maar ook zij komen in principe in aanmerking voor extra ondersteuning."

Een stormloop wordt het zeker niet, verwacht De Vries. "Maar de regeling is ook bedoeld als stimulans: je wilt voorkomen dat iemand die goed kan schrijven zijn studie opgeeft om schrijver te worden."

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)