Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universiteit stimuleert economie

De UM draagt duidelijk haar steentje bij aan het stimuleren van de economie door het scheppen van werk(gelegenheid). Enige tijd terug was al melding gemaakt van het feit dat de bordjes in Uns 50 niet alleen vrijwel onleesbaar zijn, maar ook fouten bevatten. Niet alleen het aanpassen van de bordjes, maar ook het weer corrigeren van fouten schept werk (ofschoon de bordjes nog steeds niet gecorrigeerd zijn).

De nieuwste bijdrage aan het creëren van werk is het veranderen van het e-mailadres. Unimaas.nl wordt veranderd in Maastrichtuniversity. Dit nieuwe e-mailadres heeft echter grote nadelen en het is gemakkelijk te voorspellen dat dit nieuwe adres geen lang leven beschoren zal zijn. Allereerst is de kans op fouten bij het intypen van het adres groter vanwege het grote aantal karakters. Een ander probleem is dat regelmatig het e-mailadres voor allerlei doeleinden op formulieren enzovoort moet worden ingebracht. Gewoonlijk is daarvoor maar een beperkte ruimte beschikbaar. Het huidige e-mail adres met xx.Unimaas.nl was al aan de lange kant, maar het nieuwe adres past straks helemaal niet meer in die ruimte.

Dus binnenkort zullen de bedenkers van dit idee kenbaar maken dat het toch praktischer is om een kortere naam te hebben. Betekent een nieuwe werkimpuls, want bijvoorbeeld niet alleen ICT mensen moeten dit aanpassen, maar ook alle visitekaartjes moeten wederom worden aangepast. Daarnaast zal binnenkort waarschijnlijk ook het logo van de universiteit moeten worden aangepast, want ofschoon "Maastricht University" op briefhoofden enzovoort staat, vermeldt het logo nog steeds 'UM'. Dat zal straks misschien in 'MU' moeten worden veranderd en dat schept opnieuw werk.

Kortom, onze bestuurders dragen in belangrijke mate bij aan het stimuleren van de economie.

 

Harm Kuipers

hoogleraar bewegingswetenschappen
Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)