Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

20.000 euro

Oud-student Karin van der Ven, een van de oprichters van het dienstverlenende studentenbedrijf Jules and You, heeft de laatste ronde van de businessplancompetitie gewonnen. Op 14 mei (Kruithuis) nam ze uit handen van wethouder Jacques Costongs de hoofdprijs van 20.000 euro in ontvangst. Ze schreef volgens de jury het beste bedrijfsplan met een “heldere analyse van de doelgroep, realistische prognoses en een gedegen financiële onderbouwing”.

Van der Ven (25) – inmiddels UM-promovenda - wil het prijzengeld benutten om de website Jules and You uit te breiden “zodat andere studentensteden binnen bereik komen”. In Maastricht maakten al vierduizend studenten van de website gebruik om een Duitssprekende huisarts te zoeken, een inboedelverzekering af te sluiten of de belastingaangifte in te vullen.

De businessplancompetitie, georganiseerd door het Maastricht Centre for Entrepreneurship, richt zich op vrouwelijk ondernemerstalent in het Limburgse hoger onderwijs. De competitie bestreek acht maanden en bestond uit drie ronden. In de eerste ronde draaide het om het meest innovatieve idee, in de tweede om de haalbaarheid daarvan (gewonnen door Van der Ven). Het prijzengeld is afkomstig van de gemeente Maastricht, die het tekort aan starters in de regio probeert tegen te gaan.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)