Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sanctie voor twintig studenten

Een kleine twintig studenten van de faculteit economie en bedrijfskunde is vorige week door het ICT Servicecentrum bestraft voor het versturen van spam. Hun e-mailaccount is een week lang geblokkeerd, al konden ze wel post ontvangen.

Wat was het geval? Het begon vorige week met drie economiestudenten die, verwikkeld in een video-contest, collega-studenten per mail opriepen om op hun video te stemmen. Meerdere studenten reageerden met ‘reply to all’, wat een sneeuwbaleffect creëerde en uitmondde in een chaos. Het regende klachten – en excuses - bij ICTS. De aanstichters en iedereen die ‘reply to all’ gebruikte, heeft een sanctie gekregen.

“Intern zijn de studentenlijsten openbaar en wel ten behoeve van het onderwijs”, zegt beleidsmedewerker informatiebeveiliging, Bart van den Heuvel. “Iedereen een mail sturen valt onder de definitie van spam. Dat hoort niet, een kwestie van etiquette.”

Deze vorm van e-mailmisbruik komt vaker voor bij de faculteit economie en bedrijfskunde, zegt Van den Heuvel. “Het heeft te maken met de aard van de studie, waarvan enquêtes en marketing-onderzoeken een belangrijk onderdeel vormen. De e-maillijsten blijven openbaar. De faculteit doet een beroep op de goede wil van de studenten.”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)