Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Seks zonder spanning

Het belooft een spannende avond te worden. Kamp Kalf kondigt zichzelf aan als vier niet zo actieve en licht onervaren kneuzen op het gebied van seks, die niet altijd begrijpen wanneer iets seks is en wanneer niet. In de voorstelling With Happy End zullen ze naar eigen zeggen “deze grenzen tonen, zonder dat u tot op het einde van uw leven seks zal verafschuwen en haten”. Klinkt goed. Dus, met open blik en lichte angst - ze gaan toch niet allemaal vieze dingen doen? - de zaal in.

Het viel reuze mee. Kamp Kalf bouwt letterlijk een kamp op het podium, compleet met tenten, vuurtjes en een binnenplaats. Door het onthaal van de vier naakte acteurs, die om alle gêne weg te nemen eerst iedereen een knuffel geven, is de sfeer gelijk gezellig. De avond wordt gevuld met verhalen, liedjes en een erotisch dictee der Nederlandse taal. Ook kan het publiek dansen met grote roze fallusvormige ballonen en is er wijn. Net een echt kamp dus, maar dan over seks.

Helaas is de erotiek, en daarmee enig spannend element, ver te zoeken. Het is allemaal wel erg recht voor zijn raap. De hoofdboodschap: schaam je niet voor je lichaam of voor seks. Dat leidt ertoe dat de nadruk wel erg ligt op “elke piemel is oké” en “iedereen doet het”. Maar is die boodschap wel zo nodig? Zoveel problemen lijkt het publiek niet te hebben met de naakte lijven of met praten over seks. Seks en schaamte is één link die je kunt maken; het zou veel spannender zijn geweest als er ook elementen van liefde, intimiteit en onzekerheid waren.

Toch moet je de acteurs meegeven dat ze aardig wat lef tonen. Ze geven zichzelf letterlijk bloot terwijl het publiek wordt gespaard. Ook wordt de belofte van een happy end waargemaakt, al heeft het weinig met seks te maken. Het is helaas niet genoeg om de voorstelling tot een hoger niveau te tillen. Zo loop je – alle hilariteit ten spijt - uiteindelijk toch onbevredigd de zaal uit.

Marlien van Liempt

 

 

 

With Happy End speelt 30 en 31 oktober om 20.30 uur in de AINSI.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)