Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Uitpuffen op het grasveld

Red Socks organiseert nieuw editie internationaal voetbaltoernooi

Misschien was het de warme zon, het ‘vroege’ tijdstip (half twaalf), de naweeën van het feest de avond ervoor of de vermoeidheid na een voetbalwedstrijd die zorgde voor een ‘relaxed’ aanzicht op sportpark Heugem? Voetballers liggen in het gras of op de grote oranje lounchezakken te praten of slaap “bij te tanken”. Ondertussen spelen teams op drie velden wedstrijden van ieder 25 minuten, terwijl op een ander veld een camping is opgeslagen.

Afgelopen zaterdag en zondag werd het B.A.R.T. voetbaltoernooi georganiseerd door DBSV Red Socks. B.A.R.T. staat voor Black Stockings and Red Socks Tournament, de namen van respectievelijk de dames en herendivisie van de studentenvoetbalvereniging. Naast studentenelftallen uit heel Nederland zijn er ook Franse en Schotse teams aanwezig, 35 teams in totaal. De Franse Adrien Lefevre en Geoffrey de Forville zijn uit Parijs gekomen en zitten in de schaduw uit te puffen na hun eerste wedstrijd: “It was a tough and physical match. You guys are so big. Thursday and Friday are holidays, so we decided to take the time for a trip to come play here.” Even verderop zit Guido Nijenhuis met zijn teamgenoten van de Universiteit Twente ook uit te rusten: “Het was vroeg vanmorgen en gisteravond was een mooi feestje.” De eerste wedstrijd hebben ze dan ook verloren: “Het ‘tikkie’ terug op onze keeper ging een beetje mis”, zegt hij lachend terwijl hij zijn teamgenoot op de schouders slaat. Zijn teamgenoot valt hem bij: “Ach ja, ik heb berekend dat we beter de eerste wedstrijd dan de laatste kunnen verliezen.”

De opbrengsten van het toernooi gaan naar het Fonds Gehandicaptensport: van iedere kan bier tijdens de cantus gaat één euro naar het goede doel. Daarnaast wordt er geld ingezameld via sportmassages en een dj die tegen betaling verzoeknummers draait. In totaal is er zevenhonderd euro opgehaald.

 

Ruud Berkers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)