Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“MUMC heeft niets met Chemelot-campus te maken”

“Chemelot is van de UM, niet van het UMC.” Veel duidelijker kon Guy Peeters het niet zeggen. Peeters is voorzitter van de raad van bestuur van het Maastrichtse universitair medisch centrum MUMC+, waarin de faculteit HML is opgenomen.

Bij ontstentenis van decaan Martin Paul voerde hij het woord in de vergadering van de faculteitsraad, afgelopen dinsdag. De raad ging ervan uit dat de FHML bij drie ‘campus’plannen is betrokken: in Sittard-Geleen (Chemelot), Randwijck zelf (Life & Sciences) en Avantis in Heerlen (hart- en vaatziekten). De campus op Chemelot, waar DSM, de Provincie Limburg en de UM samenwerken, kwam recent in het nieuws toen de UM haar volgens de partners aangekondigde investering van 50 miljoen in de benodigde gebouwen introk. Sindsdien wordt er onderhandeld.

Peeters corrigeerde het beeld van de F-raad dat de faculteit/UMC met drie grote projecten bezig is: “Randwijck en Avantis beschouwen wij als één project, en Chemelot hoort er niet bij.” Vice-decaan Frits van Merode verduidelijkte: “Chemelot is iets van het college van bestuur. Al onze plannen worden totáál niet geraakt door welke ontwikkeling op Chemelot dan ook.”

Toch zijn er inhoudelijke raakvlakken. Op Chemelot zal men zich in belangrijke mate met life sciences bezighouden. Distantieert de faculteit zich hier nu van? Van Merode: “Ik noem dat niet distantiëren. Het terrein van de life sciences is breder dan wat wij er aan doen. Als faculteit zijn we niet bij Chemelot betrokken, misschien dat individuele onderzoekers dat wel zijn.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)