Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenkoor Maastricht in de maak

‘Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan zingen…’ is het motto van een nieuw koor in oprichting. Studentenkoor Maastricht gaat tijdens de Inkom 2009 leden werven en zal in september van start gaan.

Oud-student en voormalig dirigent van jongerenkoren in Maastricht, Maurice Oude Wansink is initiatiefnemer. Het idee is een koor met band voor hedendaagse muziek: jazz, pop, gospel musical en een beetje klassiek. Het moet een internationale groep worden, voor studenten van de universiteit en HBO, maar ook voor bijvoorbeeld Erasmusstudenten. Er is veel ruimte voor nieuwe ideeën en suggesties. Bovendien wil Oude Wansink een platform bieden waar plaats is voor individuele ontplooiing, solo’s en ontwikkeling van muzikale talenten. Dankzij zijn contacten in de muziekwereld kunnen zijn er voor de koorleden zelfs mogelijkheden om carrière te maken in de muziekindustrie. Hij hoopt zo veel studenten te kunnen trekken.

“Het is geen concurrentie voor het Universiteitskoor. Het Studentenkoor zingt een heel ander genre en is alleen voor studenten toegankelijk. De koren zullen juist mooi op elkaar aansluiten,” aldus Oude Wansink. “Eigenlijk wordt dit een band met veel zangers.”

Om mee te kunnen doen, is alleen een minimale aanleg noodzakelijk en die zal worden getest tijdens een auditie. Bovendien zoekt het koor een drummer, bassist, gitarist, een pianist en een groepje blazers. Donderdagavond is de repetitieavond.

 

 

Welmoed Hoogvorst

Meer info: www.mediamaas.nl/misc of maurice@mediamaas.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)