Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Raadsels

Alsof de duivel ermee speelt. Schrijf je een week geleden nog dat de kerktoren van de basiliek in Hulst een draconisch bouwwerk is, blijkt dat de kerk twee weken geleden door een professionele jury is uitgeroepen tot de mooiste van Nederland. Juist ja. Soms heb ik het gevoel dat ik de wereld niet goed begrijp.

 

Een ander voorbeeld: waarom adviseert de Raad van State het kabinet dat het voor een Christelijke school mogelijk moet zijn om, onder het motto van beroepsvereisten, een docent die zich in strijd met de grondslagen van de instelling gedraagt, te ontslaan? Exit homoseksuele leraar dus. En dat terwijl homohaat, discriminatie en intolerantie maatschappelijke problemen zijn waarvan de aanpak al járen hoog op de politieke agenda staat!   

 

Misschien ligt het aan mij, moet ik daar niet zo verontwaardigd over zijn. Binnen de rechterlijke macht is de laatste tijd wel meer geblunderd. Neem nou die twee rechters die met een slok op achter het stuur hebben plaatsgenomen. Natuurlijk is dit een misdrijf, maar wel één waar tig aantal mensen zich wel eens schuldig aan hebben gemaakt. Kost dit al deze mensen hun baan? Een ontslagprocedure vanwege ‘ernstig plichtsverzuim’ is dan ook een overtrokken reactie, want wie zegt dat deze rechters als nuchtere magistraten niet prima functioneren? Ja, het is niet netjes dat één van hen ook nog een politieagent heeft uitgescholden. Gelukkig voor de werkloze ex-rechter heeft een voormalige collega pas nog geoordeeld dat (verbaal) geweld tegen agenten niet altijd dubbel bestraft hoeft te worden, omdat dit onder hun beroepsrisico valt. Een dubbel incasseringsvermogen hoort blijkbaar bij de beroepsvereisten van agenten.

 

Eigenlijk heb ik op deze zondagmiddag ook gewoon geen zin om over de wereld na te denken. Niet over Geert Wilders, die in Amerika een held is, en door de conservatieve elite wordt geprezen om zijn moed en doorzettingsvermogen. Vorige week heeft de man die de Koran wil verbieden een prestigieuze prijs in ontvangst genomen: de ‘Free Speech Award.’ Ik wil niet nadenken over Europa, niet over de Mexicaanse griep, en al helemaal niet over politieke rellen die ergens heel ver hier vandaan woeden. Vandaag beperk ik me tot mijn eigen wereld, die bestaat op dit moment uit een aaneenschakeling van witte bladzijden. De oningevulde pagina’s van mijn agenda betekenen dat de zomervakantie bijna is aangebroken. Tijd genoeg in het verschiet om over de wereld na te denken. En anders kan ik nog altijd de Koran gaan lezen. Voordat het te laat is. 

 

Myrte Dujardin

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)