Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bezwaar FHML ongegrond verklaard

Er komen geen nieuwe verkiezingen voor de universitaire raden. De raad van de faculteit Health, Medicine and Life sciences had gevraagd om de uitslag van de verkiezingen ongeldig te verklaren vanwege “onregelmatigheden”, maar is in het ongelijk gesteld door het college van bestuur.

De enige door alle betrokkenen (inclusief het centraal stembureau) erkende fout, een verkeerde naam op de kandidatenlijst van het wetenschappelijk personeel bij deze faculteit, is te onbetekenend om daarvoor alles weer overhoop te halen. Dat zegt een speciale commissie die het bezwaar van de FHML-raad heeft behandeld en het college van bestuur vervolgens heeft geadviseerd alles te laten zoals het is. Het college heeft dat overgenomen.

De commissie raadt het college echter wel met klem aan om er voor te zorgen dat de problemen nu eindelijk eens worden opgelost. In 2007 was er ook al gedoe rond de verkiezingen, vooral bij geneeskunde, dat medewerkers kent die bij het AZM werken en daar geen UM-mail ontvangen. Een evaluatie daarvan leidde pas bijna anderhalf jaar later tot een rapport met aanbevelingen. In januari 2009 belande dat bij de U-raad, te laat om er nog daadwerkelijk gevolg aan te kunnen geven. Om die reden mengt zich nu ook het presidium van de universiteitsraad in dit debat. In een brief aan het college van bestuur schrijft raadsvoorzitter prof. Louis Berkvens dat verder onderzoek niet meer nodig is: als de aanbevelingen uit 2008 worden uitgevoerd zijn de problemen achter de rug.

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)