Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tragos scherpt regels aan na klachten

“We hebben meer dan genoeg van het kapotte glas, de baldadigheden en het uitrukken van bomen”, zei Wolfgang Leonhart van de bewonersvereniging van Ravelijn vorige week in een uitzending van TV Maastricht. Veroorzakers: leden van studentenvereniging Tragos die na sociëteitsavonden in Fort Willem door de Ravelijnbuurt naar huis lopen. Volgens Leonhart lagen omliggende straten en fietspaden en de ingang van speeltuin Fort Willem regelmatig bezaaid met kapot glas, braaksel en poep. Er werd zelfs over auto’s gelopen. Voor hem was de maat vol en hij begon een petitie ‘Tragos weg uit Fort Willem’.

Inmiddels, een week na de uitzending, is een en ander al verbeterd, constateert Leonhart. “We hebben geen glasscherven meer gevonden en zien zelfs een poetsploeg van Tragos die het netjes houdt. Ze doen dus wel degelijk hun best.” De petitie wordt voorlopig in de ijskast gezet. “Binnenkort gaan we met ze rond de tafel zitten.”

Niels van de Ven, praeses van Tragos, betoogde in het nieuwsitem van de lokale televisiezender dat zijn vereniging in een kwaad daglicht wordt gezet. “Kapot glas komt inderdaad van ons en dat is zeker niet de bedoeling, maar hier wordt een fout beeld geschetst van wat wij allemaal doen. Onze leden lopen niet met een bijl over straat te slingeren en bomen om te hakken.” Toch is Tragos geschrokken van de voorgenomen actie. Van de Ven: “We hebben onze regels aangescherpt, controleren strenger aan de deur. Als de leden naar huis gaan, letten we erop dat ze geen glazen mee naar buiten nemen. Ook wordt er elke ochtend na een sociëteitsavond gepoetst, zowel binnen als buiten. Dat zou eigenlijk altijd moeten gebeuren, maar waarschijnlijk heeft men daar in het verleden niet zo scherp op toegezien. En verder hebben we iedereen op hun eigen verantwoordelijkheid aangesproken.”

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)