Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM in top drie duurste bestuurders

De voorzitter van Wageningen Universiteit verdiende vorig jaar het meest van alle bestuurders in het hoger onderwijs: 313 duizend euro. Dat is tien keer zoveel als een promovendus.

Op de tweede, derde en vierde plaats staan de voorzitters van de Vrije Universiteit, de Universiteit Maastricht en de Universiteit Utrecht met respectievelijk 277 duizend euro, 263 duizend euro en 247 duizend euro. Dit blijkt uit een lijst die de Algemene Onderwijsbond heeft gemaakt op basis van de jaarverslagen. Net als vorig jaar staat Wageningen Universiteit drie keer in de top tien. De twee andere bestuurders kregen 244 duizend euro voor hun inspanningen, inclusief pensioenbijdragen.

De eerste hbo-bestuurder staat op de achtste plaats: Lein Labruyère van de Hogeschool Inholland verdiende 228 duizend euro, inclusief de kosten voor zijn dienstauto. Daarmee steekt hij boven zijn baas Geert Dales uit, die op de twaalfde plek staat met 220 duizend euro. Maar bij Dales zitten er in dat bedrag geen autokosten verwerkt.

In totaal overschreden in 2008 veertig onderwijsbestuurders de zogeheten Balkenende-norm van 181.773 euro per jaar. Negen van hen besturen een hogeschool, vijf staan aan het roer van een ROC. De rest is universitair. De Balkenende-norm geldt vooralsnog alleen voor ambtenaren, maar ook de semi-publieke sector wordt aan banden gelegd.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)