Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

College trekt regie rond MUSL naar zich toe

Twee spoedvergaderingen met directeuren en hoofden van bureaus onderwijs deze week, en frequent overleg in de komende tijd: het college van bestuur heeft de regie rond MUSL naar zich toegetrokken. De speciale maandelijkse bestuurspagina’s van het college in Observant zijn deze week geschrapt.

Deze week, zo was aangekondigd in onder meer een notitie over de problemen met het nieuwe automatiseringssysteem die op de agenda van de komende universiteitsraadsvergadering staat, zouden de Observantbestuurspagina’s over MUSL gaan. Daarin zou de universitaire gemeenschap nog eens worden uitgelegd waarom er een nieuw computersysteem is ingevoerd en wat er nu precies bedoeld wordt met student lifecycle management. “Die boodschap is op dit moment te beperkt, we zijn nu op andere terreinen bezig”, zegt de woordvoerder van het college van bestuur, Jeanine Gregersen. Die “andere terreinen” betreffen vooral de chaos die binnen de UM is ontstaan door de haperingen binnen het ICT-project. Onduidelijkheid over onderwijsroosters, welke docent en welke student waar wordt verwacht, wie ingeschreven is en wie heeft betaald; het zijn een paar voorbeelden van wat er opgelost moet worden, zeker nu de inschrijvingen voor het tweede onderwijsblok van dit academisch jaar eraan komen. 

Het college heeft nu besloten om de regie over dit alles naar zich toe te trekken. Niet dat die regie er niet was, zegt Gregersen, “maar die beperkte zich tot het MUSL-project zelf. Nu gaat het over de ‘belendende percelen’, met name de consequenties voor het onderwijs.”

Wat die strakkere regie precies behelst is niet helemaal duidelijk. Gregersen heeft het over “alle neuzen dezelfde kant op, overal hetzelfde tempo en dezelfde interpretaties”.

In de praktijk betekent het tevens dat de communicatie voortaan in belangrijke mate via ‘de Berg’ (het UM-bestuurscentrum), lees Gregersen, zal verlopen. Dat geldt voor de pers: de aanwezigen bij de spoedvergadering van dinsdag is te verstaan gegeven dat ze het besprokene niet naar buiten moeten brengen; een enkeling wilde daarom hooguit zonder naamsvermelding met Observant praten. Maar het geldt ook voor de voorlichting aan studenten en docenten. Die wordt vanaf heden centraal aangepakt, en loopt dus niet meer via de faculteiten. “We moeten kijken of dat handig is”, zegt een deelnemer met enige scepsis.

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)