Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bouw campus Maastricht 35 miljoen duurder

De kosten van het campusproject - beraamd op 165 miljoen- zouden zijn opgelopen naar 200 miljoen. Dat meldde vanochtend – donderdag 24 september - het Radio1 Journaal dat beslag heeft weten te leggen op een interne notitie van Woningstichting Servatius. De in april afgetreden voorzitter van de raad van toezicht van Servatius, Tjeu Blommaert (tevens hoogleraar bedrijfseconomie bij de Universiteit Maastricht), liet vanmorgen desgevraagd aan Radio1 weten dat de plannen op “drijfzand zijn gebouwd”. Zo zou de Universiteit Maastricht geen enkele formele toezegging hebben gedaan als het gaat om de afname van ruimtes.

De bouw van het ontwerp van de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava, die ook het nieuwe treinstation in Luik voor zijn rekening nam, werd voor de zomer stilgelegd als gevolg van de economische crisis.  

“De NOS schetst de worsteling waar wij op dit moment inzitten”, zegt de vice-voorzitter van de raad van toezicht, tevens bestuursadviseur aan de Universiteit Maastricht, Harry Fekkers. “Na de bestuurscrisis in maart van dit jaar (directeur Leks Verzijlberg stapte toen op, red.) hebben wij deskundigen laten onderzoeken hoe we er voor staan. Ook de campus is opnieuw bekeken. De kosten van de bouw lijken nu veel hoger dan voorzien. We zijn nu aan het sleutelen: kunnen we dit project financieel rond krijgen, bijvoorbeeld met steun van de overheid en universiteit? Of moeten we kiezen voor een afgeslankte campus zodat de kosten naar beneden gaan?” De Universiteit Maastricht is aldus Fekkers “volledig betrokken bij onze zoektocht naar een oplossing. We streven er naar om zo snel mogelijk helderheid te krijgen. Onze planning is om in januari 2010 de bouw van de campus, in welke vorm dat ook moge zijn, te hervatten.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)