Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Muziekgieterij in Sphinx-gebouwen

Muziekgieterij in Sphinx-gebouwen

Poppodium De Muziekgieterij zal over drie jaar zijn intrek nemen in twee gebouwen op het Sphinx-terrein aan de Boschstraat. Dat is de conclusie van onderzoek in opdracht van de gemeente. Het poppodium zal dan beschikken over een zaal met een capaciteit van 800 bezoekers, een ontmoetingsruimte van 300 mensen, een handvol repetitieruimtes en een opnamestudio.

Wat voor de Sphinx-gebouwen spreekt, zegt directeur Wim Smeets, nauw betrokken bij het onderzoek, is het oude karakter van de panden. “Alle poppodia in Nederland zitten in  oude, karaktervol gebouwen. Dat wilden wij ook. Het is belangrijk voor onze uitstraling. Bovendien zien we het als een culturele uitdaging om kwartiermaker te zijn in een gebied waar ook filmhuis Lumière en Toneelgroep Maastricht zich zullen vestigen.”

Zover is het nog niet. Eerst verhuist de Muziekgieterij - begin december - naar de Timmerfabriek. Voor maximaal drie jaar. Smeets: “Dat is behelpen maar in vergelijking met onze vorige locatie aan de Bankastraat toch een stap vooruit. Er kunnen meer bezoekers in en het is dichter bij het centrum. In het weekend van 8 maart organiseren we een openingsfeest à la Bruis. Vóór die tijd draaien we proef met kleinere bandjes om de pijnpunten uit de zaal te halen.”

De Muziekgieterij was niet langer te handhaven in de Bankastraat vanwege de overlast in de buurt. Verschillende opties passeerden de revue – Platte Zoal, Festivillage, Vendexloods – maar vielen allemaal af. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)