Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Slechts twee vidi’s

De Universiteit Maastricht heeft twee vidi-subsidies van onderzoeksfinancier NWO ontvangen. Dat is een magere score die de UM plaatst in de onderste regionen van de Nederlandse universiteiten: Twente heeft er slechts één en Wageningen ook twee. De geringe oogst is illustratief voor de klacht die het college van bestuur onlangs uitte tegenover de universiteitsraad: de UM haalt te weinig NWO-geld binnen. 

De twee Maastrichtse onderzoekers die in de prijzen vielen, zijn beiden cardioloog en werken bij het instituut voor hart- en vaatziekten Carim. Verspreid over vijf jaar ontvangen ze 800 duizend euro om een onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen groep te formeren. An Moens (35) gaat op zoek naar ‘slimme’ oxydanten die hartfalen kunnen voorkomen of genezen. Paul Volders (41) richt zich op plotse hartdood na (emotionele) opwinding.

In totaal honoreerde NWO 89 onderzoekers met een vidi-subsidie, onder wie 31 vrouwen. De universiteiten van Leiden en Utrecht scoorden respectievelijk vijftien en elf keer. Het subsidiebedrag is dit jaar verhoogd van 600 naar 800 duizend euro omdat er meer geld beschikbaar is voor de Vernieuwingsimpuls. Die bestaat verder uit veni-subsidies voor pas gepromoveerden en vici-geld voor zeer ervaren onderzoekers.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)