Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Niet betaald? UM-kaart geblokkeerd

De UM-kaart van studenten die hun collegegeld nog niet hebben betaald, geen pasfoto of visum hebben ingeleverd, wordt deze week geblokkeerd. Zij hebben daardoor geen toegang meer tot Eleum, de universiteitsbibliotheek en andere faciliteiten.

De Universiteit Maastricht hoopt zo op zeer korte termijn te achterhalen hoeveel van deze 816 ‘voorlopig ingeschrevenen’ daadwerkelijk aan de UM studeren, en hoeveel hun heil elders hebben gezocht.

De ervaring leert, aldus verantwoordelijken van het studentenservicecentrum (SSC), dat studenten zich snel melden als hun UM-kaart niet meer functioneert. Is de inschrijving rond, dan treedt het pasje meteen weer in werking.

De grote groep voorwaardelijk toegelaten studenten zorgt voor vervuiling van de inschrijvingscijfers. Op 18 november, de jongste peildatum, stond de teller stil op 4016 eerstejaars bachelors en bijna tweeduizend eerstejaars masters. Een groei van 15 procent ten opzichte van 2008. Dit aantal zal, zo laat het SSC weten, zeker dalen omdat men vermoedt dat in de categorie conditionally accepted een groot deel no show studenten zit.

Wel is nu al duidelijk dat aan de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen en de School of Business and Economics het aandeel Duitse studenten fors groter is dan het aandeel Nederlanders. Aan het University College lijkt die verdeling nagenoeg gelijk.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)