Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gezocht: Terminator

Van tijd tot tijd loop ik eens langs de redactie van dit blad. Om de banden wat aan te halen, om mij de laatste nieuwtjes te laten vertellen, om te zien hoe het er aan toe gaat onder journalisten, u kent dat wel. Wat dat laatste betreft: niks echte journalisten, allemaal halve geheelonthouders en ‘s avonds om zes uur achter de aardappelen, hooguit drie keer per jaar naar de kroeg, dat werk. Maar goed, ik loop eens langs, anders blijft het allemaal zo anoniem en zo kaal: je stuurt je stukkie in, je hoort van iemand of hij er iets aan vond – ze hebben me er eentje toegewezen als eindredacteur en een warm complimenteus wezen is het niet, daar ben ik nu wel achter – dus dan hoor ik graag van de anderen dat ze me allemaal vorige week weer fántástisch vonden. Ik ben ook maar een mens.

Maar daar wil ik het niet over hebben. Het gaat om klein leed dat een der redactiemedewerkers onlangs trof en dat waarschijnlijk ook elders in de universitaire gebouwen, zeker in de binnenstad, slachtoffers maakt. Klein leed, maar wel echt leed.

Ik vertel het u zoals het mij verteld werd. Dat er uit een der kamers rare geluiden kwamen, geknaag, krabben aan de deur. De redactrice in kwestie, zo is me verzekerd, maakt never nooit dergelijke geluiden. Bovendien was de deur op slot omdat ze uithuizig was. Als ze eindelijk terugkeert wordt ze collegiaal op de hoogte gebracht. De redactrice springt bijna letterlijk een gat in de lucht en niet van vreugde. Ze wil haar kamer niet meer in, en de hele daarop volgende week niet meer.

Intussen is er een vrouwelijke collega die er wel in durft, en die stuit bij de vensterbank op een klein grijs balletje. Met een staart. Er schijnt een kreet geklonken te hebben en beiden, het balletje en de collega, maakten zich uit de voeten.

Aangrijpend, niet?

Goed, dat was de anekdotiek, het gaat om de diepere laag in dit verhaal: hoe zit het met de bescherming van de universitaire medewerker tegen trippelend ongedierte? Staat men voor u klaar? Is men begaan met uw gemoedsrust? Wordt ervoor gezorgd dat u uw beste krachten zonder onaangename onderbrekingen aan de goede zaak kunt wijden? Nou en of! Er is een employee van de facilitaire dienst langs geweest die natuurlijk niets zag behalve wat knaagsel bij de deur, en die doeltreffende maatregelen beloofde. Een heus bestrijdingsbedrijf zou uitrukken. Dagen later kwam er een telefoontje binnen: of ze nog moesten komen. Nee dus, want de collega’s hadden toen zelf al valletjes geplaatst en het raam opengezet en van het beest was niets meer vernomen. Tot de week daarop, toen de redactrice, eindelijk gekalmeerd, weer plaats nam achter haar bureau. Onder de telefoon trof ze, jawel, het stoffelijk overschot aan.

Ik vraag u: deze universiteit stuurt haar beste vertegenwoordigers de hele aardbol over en organiseert de vlekkeloze overkomst van tientallen Aziaten naar Maastricht. Ze reist naar India en opent daar een kantoor. Korea, Vietnam, Duitsland, België, Ierland, het hoeft niet ver te zijn maar er is een efficiënte organisatie die vluchten organiseert en aankomende studenten op tijd hun digitale papierwerk stuurt. Alle medewerkers krijgen Engelse cursussen en ook Ehbo als je je meldt als bedrijfshulpverlener. Bij elke promotiereceptie zijn er fijne hapjes, er is een speciale taskforce Mexicaanse griep en met Sinterklaas krijgt iedereen een cadeautje; kortom, deze universiteit kàn ècht wel wat.

Maar een Terminator die onverwijld beestjes van een slordige 40 gram te lijf gaat, binnen een uurtje na de melding of zo, die is er dan weer niet.

 

 

Uw roddelkont, Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)