Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Vrouwelijke voorzitter Inkom

Vrouwelijke voorzitter Inkom

Photographer:Fotograaf: Sander Bakkes

Ze is de jongste en kleinste van het vijftal, maar dat zegt niets over haar rol in de Werkgroep Inkom 2010. De vierdejaars student aan de Hoge Hotelschool, Peggy Westerlaken (tweede van rechts), is de voorzitter van de nieuwe werkgroep. Komende maandag houdt het vijftal zijn ‘constitutieborrel’. “Ik geloof dat ik de eerste WGI-voorzitter ben die aan de hogeschool studeert. En de eerste vrouwelijke sinds 2007”, lacht ze. Haar stijl van leidinggeven? “Ik ben sociaal sterk, maar ook zakelijk. Wij kunnen nu een stevige discussie hebben, maar straks ga ik gewoon mee een biertje drinken. Ik kan redelijk goed onderhandelen en durf op te treden, mocht dat nodig zijn.”

In augustus is ze aangestoken door het “Inkomvirus. Ik zat toen in de Centrale Post en dan maak je pas goed mee wat zo’n Inkom inhoudt. Het geeft een kick om iedereen te zien genieten van een evenement waar jij mede verantwoordelijk voor bent.” Westerlaken is niet de enige van de nieuwe werkgroep – de rest zijn UM-studenten - die zijn sporen als Centrale Postlid heeft verdiend. Ook Maaike Schelling (secretaris) en Robert Peeters (vice-voorzitter) maakten er deel van uit. Tom Roth (logistiek manager) bouwde vorig jaar - onder andere - de zaal in het Mecc mee op. Penningmeester Frans Heyer deed elders ervaring op.

De zwaarste klus is volgens Westerlaken om de Inkom aantrekkelijk te maken voor de buitenlandse studenten. De voertaal was in 2009 Engels. Of dat in 2010 zo zal blijven, wordt komende januari besloten. Dan kijkt het vijftal ook wat ze verder voor deze groep kunnen doen.

Het leukste noemt ze de kleine succesjes die er zeker zullen komen: “Een gave openingsact op de Markt, een gave locatie zoals het Vrijthof. Als we dat binnenhalen is het genieten.”

Haar studie staat nu voor een jaar stil. Dat was voor haar ouders geen bezwaar. “Ze vinden het leuk dat het is gelukt. Je zit waar je wilt zitten, zeggen ze.” En dat was mede door het grote aantal sollicitanten dit jaar niet vanzelfsprekend. Ze glundert: “We hebben er heel veel zin in.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)