Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Grunberg kreeg ‘minimumloon’ van Universiteit Leiden

In Vrij Nederland beklaagt Arnon Grunberg zich afgelopen week over zijn salaris aan de Universiteit Leiden. De schrijver vindt dat hij er als gastdocent te weinig verdiende.

“Ik zou het toejuichen als de overheid werkelijk zou investeren in onderwijs,” schrijft Grunberg in zijn vaste rubriek, “zodat ik de volgende keer als ik college geef aan bijvoorbeeld de filosofische faculteit van de Universiteit van Leiden meer dan het minimumloon uitbetaald zal krijgen.”

Voor twee maanden college – over de schrijver Coetzee – kreeg Grunberg 1500 euro, vertelt hij aan het universiteitsblad Mare. “Als u de voorbereidingen op de colleges meetelt, het lezen van de papers, het beantwoorden van mails van studenten, etc. komt u uit op iets wat angstaanjagend in de buurt komt van het minimumloon.”
De faculteit is verrast en zegt dat het loon van de schrijver “in goede harmonie” is afgesproken. Bovendien is de universiteit al met Grunberg in gesprek over een tweede collegereeks. Dat hij ook daarvoor een ‘minimumloon’ zal krijgen is voor Grunberg “vooralsnog geen reden om niet meer terug te komen.” Maar, zegt hij in Mare, “in een kapitalistische economie worden verlangen en waardering uitgedrukt in geld.”

In september en oktober was Grunberg eveneens gastschrijver aan de universiteit van Wageningen. Of hij daar meer verdiende, is niet bekend.

 

 

HOP, Ianthe Bato

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)