Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Voorzitter Saurus treedt af

De Duitse student Eva Romswinkel heeft de voorzittershamer van studentenroeivereniging Saurus na drie maanden neergelegd. “De verwachtingen binnen het bestuur liepen niet parallel”, zegt Romswinkel. Nick van Boven, student gezondheidswetenschappen, is afgelopen maandag door de algemene ledenvergadering gekozen als haar opvolger.

 

Ze hebben geen ruzie, Eva Romswinkel blijft ook gewoon lid van Saurus, bevestigen de oude en nieuwe voorzitter nadrukkelijk. En ook haar opmerkingen over het afschaffen van de ontgroening in Observant deze herfst – die tot veel discussie leidden binnen Saurus - hebben niets met haar vertrek te maken. Er is ook geen onenigheid over het te volgen beleid. “Wij willen groeien als sportvereniging, wij willen structureel roeiers leveren aan de bondsploegen die meedoen aan wereldbekerwedstrijden, het WK en de Olympische Spelen. De zilveren Olympische medaille van Daniël Mensch in 2004 is nu een uitschieter, dat moet veranderen”, legt Nick van Boven uit. Dat de nieuwe huisvesting aan de Zuid-Willemsvaart er snel moet komen, was ook geen punt van discussie in het achtkoppige bestuur. Wat heeft dan wel geleid tot de breuk? Van Boven en Romswinkel willen niet veel kwijt over de oorzaak en hameren erop dat “we naar de toekomst moeten kijken”. Na enig aandringen verklaart Romswinkel: “We hadden alle acht verwachtingen toen we aan deze bestuursklus begonnen. Op heel veel gebieden bleken die niet parallel te lopen.” Ja, bevestigt Van Boven, “onze opvattingen over hoe je moet besturen lopen ver uiteen, de verschillen zijn onoverbrugbaar en kwamen op heel veel fronten tot uiting”. Concreter willen de twee niet worden. Feit is wel dat de zeven overgebleven bestuursleden nu verder gaan en dat een van hen, Van Boven, de voorzittershamer heeft overgenomen.

De afgelopen maand is veel energie besteed aan het bestuurlijke conflict. Van Boven: “Wij moeten nu keihard aan het werk om geld te werven voor de inrichting van ons nog te bouwen pand.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)