Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universiteitsraad Utrecht naar geschillencommissie

Het papieren Ublad moet blijven bestaan, vindt de universiteitsraad van de Universiteit Utrecht. Om dat af te dwingen stapt de raad naar de landelijke geschillencommissie medezeggenschap.

Dat meldt de raad op de eigen actiewebsite Red het Ublad!. Gisteren overhandigden de actievoerende raadsleden ruim vierduizend verzamelde steunbetuigingen aan het college van bestuur. Toen die niet het gewenste effect sorteerden, kondigde de raad aan haar bezwaren voor te leggen aan de landelijke geschillencommissie.

Op aandringen van het bestuur zal de papieren versie van de universiteitskrant per 1 januari niet meer verschijnen en zal het Ublad uitsluitend online verder gaan. Op de actiewebsite meldt Max Patelski, studentlid in de raad: “Het college moet met daden komen en de redactie echt een onafhankelijke positie geven, het papieren blad behouden en met de universiteitsraad op zoek gaan naar alternatieven om de doelgroep beter te bereiken.”

Een woordvoerder van de universiteit stelde gisteren in een reactie dat het college van bestuur het oordeel van de geschillencommissie afwacht.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)