Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ov-chipkaart vertraagd

De invoering van de nieuwe ov-chipkaart voor studenten loopt minstens een maand vertraging op. Toch zijn studenten daar niet de dupe van. Ook wie op 1 januari nog geen kaart heeft, zal worden geholpen.

Als alle studenten hun nieuwe ov-chipkaart vóór 1 januari activeren, dreigt het systeem overbelast te raken, heeft een proef van de vervoersbedrijven aangetoond. Daarom hebben ze besloten de invoeringsperiode te verlengen.

Alle studenten kregen afgelopen zaterdag een brief waarin wordt uitgelegd dat ze hun kaart ergens tussen 16 december en eind januari kunnen activeren bij een van de duizend oplaadpunten in het land. Daarbij geldt een alfabetische volgorde op achternaam. Wie op 1 januari nog niet aan de beurt is geweest, kan de kaart tijdelijk als ‘zichtkaart’ gebruiken.

Studenten die de kaart nu nog moeten aanvragen en hem pas na 1 januari zullen ontvangen, mogen van de vervoersbedrijven reizen op vertoon van hun aanvraagformulier. Daarbij moeten ze wel kunnen aantonen of ze voor een week- of een weekendkaart hebben gekozen, zegt een woordvoerder.

Ongeveer 10 procent van de studenten heeft nog geen nieuwe kaart, zei minister Plasterk vorige week tijdens het overleg met studentenbonden LSVb en ISO. Daar past volgens hem wel de relativering bij dat niet iedere student er een wil. Nadere informatie over de kaart is op internet te vinden.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)