Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

André Knottnerus WRR-voorzitter

Hoogleraar huisartsgeneeskunde André Knottnerus wordt per 1 mei de nieuwe voorzitter van de wetenschappelijke raad voor het regeringsbeleid (WRR).

Op dit moment is hij nog voorzitter van de Gezondheidsraad, een functie die hij al sinds 2001 bekleedt. Daarnaast is hij voorzitter van de sectie geneeskunde van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. 

Knottnerus dacht vorig jaar nog na over een eventuele derde termijn als Gezondheidsraadsvoorzitter, zie hij toen in Observant. Hij wilde in ieder geval tijd houden voor zijn wetenschappelijke onderzoek. Dat wordt niet anders als WRR-voorzitter, ook die baan vergt geen volledige werkweek. Zijn benoeming betekent in ieder geval dat hij voorlopig niet in de politiek zal belanden. Vorig jaar gaf hij al te kennen dat een ministerschap op het terrein van de Volksgezondheid niet in zijn planning zat. Letterlijk zei hij: “Ik wil wat ik nu doe niet inruilen voor de politiek. Maar als men een nadrukkelijk appèl op me zou doen, dan wil ik het wel serieus overwegen.”

Knottnerus was deze week niet bereikbaar voor commentaar.

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)