Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

2e hands ANWB Rijopleiding Oefenboek

“Meen je dat nou”, zegt promovendus Floris van Blankenstein, als hij hoort dat Google hem hoog noteert als boekenverkoper bij Bol.com. “Redelijk triest, zeg. Je zou toch verwachten dat er eerst een treffer over mijn onderzoek verschijnt wanneer je mijn naam invoert.” Niet getreurd: dat is wel het geval met een verwijzing naar ResearchGate, een wetenschappelijk netwerk waarop cognitief psycholoog Van Blankenstein actief is.

Interessant zo’n netwerk, maar hoe zit dat met die boekenverkoop? “Ik heb zoveel boeken dat ik dacht: ‘Ik moet daar iets mee.’ Weg met de ballast! Ik ben vaak verhuisd in mijn leven en weet precies hoeveel boeken wegen.”

Wat biedt Van Blankenstein zoal aan? Het ANWB Rijopleiding Oefenboek Rijbewijs B, De computer en de menselijke geest, Europe on a shoestring, American Psycho. De prijs ligt meestal tussen de zes en de negen euro. “Studieboeken verkopen heeft weinig zin omdat die snel verouderen.”

Zijn tip: Netherland, een roman van de Ierse schrijver Joseph O’Neill, die opgroeide in Den Haag. De roman gaat over een Nederlander in New York die ten tijde van ‘11 september’ zijn oude sport cricket weer oppakt. Klinkt misschien niet als een fascinerend verhaal maar het boek won al verschillende prijzen en eindigde bij de tien beste boeken van 2008 volgens de New York Times Book Review. “Wat ik heel leuk vind, is dat de hoofdpersoon zich zijn jeugd in Den Haag herinnert, waar ik ook ben opgegroeid. Ik ken alle plaatsen die hij beschrijft, zelfs de lokale cricketclub.”

Hoe werkt de verkoop? “Heel simpel. Eerst maak je via een klantaccount een verkoopaccount aan. Daarmee voer je het ISBN-nummer in van het bewuste boek. Bol herkent het boek automatisch. Zodra iemand iets van je wil kopen, krijg je een mailtje. Dan doe je het boek met uitgeprinte bon op de bus. Dat kost een euro of twee. Daarnaast draag je 15 procent af aan Bol plus een euro per verkocht exemplaar. Ik ben nog niet zo lang bezig, heb tot nu toe vijf boeken verkocht.”

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)