Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentparkeren

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat merk je zelfs in Observant. Na vier jaar stilte roert het CDA zich plotseling over de parkeerproblematiek van studenten die van buiten Maastricht komen: too little, too late.

De VVD vindt het onaanvaardbaar dat buitenlandse auto’s worden bekrast, beroofd of zelfs in brand worden gestoken. Deze criminaliteit moet hard aangepakt worden met meer politie op straat. Iets waar juist het CDA op bezuinigt. De schijnoplossing: een ‘studentenvergunning’ voor duizend euro per jaar, zal niemand accepteren.

De VVD heeft de afgelopen jaren steeds gepleit voor uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in en rond het centrum, maar toen gaven PvdA, CDA en GroenLinks niet thuis. Van park & ride met parkeerplaatsen buiten het centrum is niets terechtgekomen. Collegelid André Postema (tevens informateur van het huidige college van B&W) vraagt om meer creativiteit: wat als er een snelle, rechtstreekse treinverbinding met Aken wordt gerealiseerd, zodat minder studenten uit Duitsland per auto hoeven te komen? Wat te denken van het braakliggende campusterrein als tijdelijke UM-parkeerplaats?

Voorlopig kijken gemeente en universiteit vooral naar elkaar. Wat de VVD betreft gaat meteen de schop de grond in. De UM-student levert een grote bijdrage aan de Maastrichtse economie en verdient goede en veilige parkeervoorzieningen.

 

Pieter Veldhuizen, kandidaat-gemeenteraadslid VVD (nr. 7) en student cultuurwetenschappen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)