Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Samenwerking financiële onderwijsinstellingen

De prestigieuze door de financiële sector opgerichte Duisenberg School of Finance gaat nauw samenwerken met het Tinbergen Instituut van VU, UvA en Erasmus Universiteit. De opleidingsinstituten strijken samen neer op de Zuidas.

De Duisenberg School of Finance werd in 2008 door een aantal financiële instellingen opgericht “om toptalenten op te leiden tot nieuwe financiële leiders”. Om toonaangevend in de wereld te zijn wil het instituut een sterke onderzoekspoot opzetten. Daarvoor wordt nu de bestaande samenwerking met het Tinbergen Instituut van de drie universiteiten geïntensiveerd. De instituten blijven wel onafhankelijk naast elkaar bestaan. Een fusie zit er niet in, omdat het Tinbergen Instituut publiek bekostigd is en de Duisenberg School of Finance niet.

Door samen te werken hopen de twee instituten internationale toponderzoekers op het gebied van finance naar Nederland halen. Ook willen ze meer samenwerken met andere topuniversiteiten. Financiële experts van universiteiten als Harvard en Columbia of deskundigen van het IMF zouden gastcolleges kunnen verzorgen.

De samenwerkende opleidingsinstituten betrekken een verdieping in het Symphony gebouw op de Amsterdamse Zuidas, het financiële hart van Nederland.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)