Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Hele week reizen door foutje OV-chip

De hele week gratis reizen. Tot 16 maart kunnen studenten dat doen, of ze nu een week- of een weekendkaart hebben. De oorzaak is een overlap tussen de oude OV-kaart en het nieuwe chipsysteem.

Een woordvoerder van Translink, dat de chipkaart invoert, erkent het probleem. Doordat studenten tweemaal per jaar mogen wisselen van week- of weekendkaart, staan op de OV-chipkaart nu beide kaartsoorten. Tot 16 maart blijft de kaart voor 2009 ook nog werken. Studenten die toen een weekkaart hadden en nu de weekendkaart activeren, reizen de hele week gratis.

Bij Translink merken ze sinds anderhalve week dat studenten de overlap ontdekt hebben. “Het aantal studenten dat er gebruik van maakt, is niet groot”, zegt een woordvoerder. Op 16 maart is het uit met de pret. “Dan worden in één klap alle oude kaarten eraf gesmeten.”

Eerder ondervonden studenten vooral veel nadeel van de invoering van de OV-chipkaart. Ze kregen hun kaart te laat of niet opgestuurd, de oplaadpunten werkten niet goed en er rezen vraagtekens over de privacygevoeligheid van het systeem.

Overigens is vandaag onder het motto “laat je niet buitensluiten” de slotcampagne begonnen die studenten duidelijk maakt dat ze hun chipkaart voor 16 maart echt moeten opladen. Ze zijn de eerste groep die vanaf dan alleen nog met de chipkaart kunnen reizen.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)