Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

NWO wil meer vrouwen in bestuur

Het bestuur van NWO en de besturen die onder de paraplu van NWO vallen, moeten binnen vijf jaar minstens twee vrouwelijke leden tellen. Daartoe ondertekenen zij het charter ‘Talent naar de top’.

In de aanloop naar internationale vrouwendag (8 maart) kondigt NWO haar ambities aan. De onderzoeksfinancier wil meer vrouwen werven en hen laten doorstromen naar hogere posities. In de komende maanden gaat NWO nadere doelstellingen bedenken en plannen om die te halen.

Hetzelfde geldt voor de stichting FOM (Fundamenteel Onderzoek der Materie), het Centrum voor Wiskunde & Informatica (CWI), het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ). Ook de Koninklijke Bibliotheek zet zijn handtekening. Volgens de organisaties is er een samenhang tussen “de kwaliteit van het werk en de diversiteit van het personeel”.

Talent naar de Top is een initiatief van de Taskforce Talent naar de Top. Die kwam tot stand in samenwerking tussen VNO-NCW, FNV, de SER, vertegenwoordigers van bedrijven en de ministers van OCW en EZ. Voorzitter is voormalig minister Sybilla Dekker.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)