Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Amsterdam moet meer studenten huisvesten

De Amsterdamse instellingen voor hoger onderwijs verwachten dat het aantal studenten de komende vijf jaar met 22 duizend toeneemt. Als er niet minstens tienduizend studentenwoningen bijkomen, dreigt de hoofdstad toptalent en veel geld mis te lopen.

De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit hebben samen met de Amsterdamse hbo-instellingen een 'visiedocument' opgesteld waarin de huisvestingsvraag voor de nieuwe bestuursperiode 2010-2014 staat beschreven.

Van de 7.600 huisvestingseenheden die door het vorige Amsterdamse college van B&W gerealiseerd hadden moeten worden, zijn er 3.400 klaar. Het totale aantal voltijdstudenten zal volgens de instellingen echter toenemen van 87 duizend in het studiejaar 2008/2009 naar 109 duizend in 2014/2015. Er zijn daarom in 2014 minstens 9.900 extra huisvestingseenheden nodig. Daarvan zijn er 3.440 bestemd voor de opvang van internationale studenten en promovendi.

Slaagt Amsterdam er niet in te voorzien in de huisvestingsbehoefte, dan loopt het volgens de instellingen per gemiste student duizenden euro’s mis. TNO heeft onlangs berekend dat een student jaarlijks voor gemiddeld 25 duizend euro bijdraagt aan de regionale economie.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)