Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De meest begeerde vrijgezel van Ritz

De meest begeerde vrijgezel van Ritz

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Quirine Schüller? Oftewel ‘Q’, zoals ze stoer-liefkozend door haar maatjes wordt genoemd? Een ruwe bolster met blanke pit, vinden de dames van het Tragos-dispuut Ritz. Hun meest begeerde vrijgezel, een bachelor-student Nederlands recht van 22, heeft een “hele grote mond, is stoer, overtuigend, kan heel goed drinken en daagt jongens graag uit.” Die jongens zijn vaak jongerejaars die letterlijk – ze is 1.85 meter lang - en figuurlijk naar dit oud-bestuurslid van Tragos opkijken. Ze halen de kroonluchter voor haar van het plafond (“echt gebeurd”) of stelen een vlag als zij dat wil.

Ze is koppig en net als de rest van Ritz “heel aanwezig, soms lomp, soms heel vrouwelijk en mooi”. Maar Q is ook loyaal, laat alles uit haar handen vallen als een dispuutsgenoot haar nodig heeft en kan luisteren als geen ander. “En haar decolleté is algemeen bekend en bewonderd”, melden de dames terwijl Q nu toch een beetje verlegen wordt. Het blosje houdt de Ritz-dames niet tegen om door te gaan: “Ze heeft een klein hartje en een lage pijngrens.” Toen vorig jaar haar hamster Kroegbaasje het leven liet, heeft ze uit het zicht een traan gelaten. Daarna was er een begrafenis op het dak van de sociëteit, in bijzijn van zeker twintig door haar opgetrommelde eerstejaars mannen.

Huisbaasje, de nieuwe hamster, is op dit moment de enige man in haar leven, grinniken de dispuutsgenoten. Logisch, want de Maastrichtse mannen kunnen Q niet aan. Ze zijn te lief, te meegaand. Q zelf: “Ik hoef nu nog geen vaste relatie. Ik heb het veel te druk met mijn dispuut en mijn studie.” Maar stel dat de prins op het witte paard langskomt, hoe ziet die eruit? “Lang en met veel gevoel voor mijn slechte, sadistische humor. Knap? Nee, vind ik niet belangrijk. Hij moet iets van zijn leven willen maken en geen huilebalk zijn. Dat vind ik verschrikkelijk. Hij moet open zijn, goed kunnen praten, mijn vriendinnen aankunnen, van biefstuk houden en samen met mij naar slechte films en Goede Tijden Slechte Tijden willen kijken.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)