Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM in middenmoot Economen top 40

Vijf Maastrichtse economen prijken in de nieuwe Economen top 40. Deeltijdhoogleraar Peter Wakker staat het hoogst genoteerd op plaats 14; daaronder volgen prof. John Hagedoorn op 18 en prof. Co de Ruyter op 19. De top 40, zoals altijd gepubliceerd in vakblad Economisch Statistische Berichten, is gebaseerd op het aantal internationale publicaties.

Op basis van de individuele ranking stelt ESB een ranglijst van faculteiten samen. Maastricht bekleedt de vijfde plaats en is daarmee een plaats gezakt in vergelijking met vorig jaar. Rotterdam staat zoals in voorgaande jaren bovenaan. Opvallend is de hoge score van Wageningen, dat de tweede plaats bezet. Grote afwezige is Tilburg, dat dit jaar vrijwillig heeft afgezien van deelname. Waarom vermeld ESB niet.  

De top veertig, die ditmaal de periode van 2003 tot 2007 bestrijkt, is tot stand gekomen na analyse van drie internationale citatie-indexen. De score van elke afzonderlijke publicatie wordt gewogen voor het aantal auteurs dat eraan heeft meegewerkt en voor de impactfactor van het tijdschrift.

 

 

Maurice Timmermans

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)