Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rechten gaat toetsen scannen

De rechtenfaculteit gaat toetsen scannen en per mail versturen. Hiermee komt er een einde aan het geld dat studenten moeten betalen als ze hun toets, na bekendmaking van het cijfer, willen inzien. “Ik ben heel blij hiermee”, zegt Jantien Dekkers, studentenraadslid namens Dope, die aan het begin van dit academisch jaar dit punt op de agenda zette. “Studenten moeten nu twee euro betalen voor een kopie van hun toets. Dat zorgt voor veel protest. Het is bovendien uitzonderlijk in deze universiteit. Bij cultuur- en maatschappijwetenschappen krijgen studenten bijvoorbeeld gewoon hun stuk terug.”

Ook voor studenten in het buitenland is de nieuwe manier een grote winst. “Zij konden niet even naar de faculteit komen om een kopie op te halen. Mailen is veel makkelijker.”

In de laatste faculteitsvergadering zegde decaan Aalt Willem Heringa toe om zo snel mogelijk het nieuwe beleid van de toetsinzage toe te passen. Het bestuur legde een overzicht voor met geschatte en reële kosten van de huidige werkwijze en twee nieuwe varianten – een waarbij op aanvraag toetsen worden gescand en een waarbij álle toetsen worden gescand en gemaild. Heringa: “Die laatste variant is te duur, zo’n 40 duizend euro per jaar.” WD

 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)