Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Laptopgebruik

Het gebruik van laptops tijdens de onderwijsgroepen bij rechten leidt tot weinig klachten bij tutoren. Ze staan er redelijk neutraal tot positief tegenover, zo blijkt uit een evaluatie van de rechtenfaculteit.

Bij de meeste blokken is laptopgebruik toegestaan. Studenten vinden het handig, met name bij het maken en structureren van aantekeningen en vanwege de directe toegang tot informatie op het net. Het laatste kan een nieuwe discussie op gang helpen in de onderwijsgroep. “Je hoeft niet in al je papieren te zoeken” en “scheelt printen en dus papier” behoren ook tot de pro-argumenten. Tutoren vinden het wel jammer dat studenten zich soms letterlijk en figuurlijk verschuilen achter de laptop waardoor ze zich afzonderen van de groep. Bovendien vinden ze het lastig te controleren waar de student mee bezig is. Wellicht zijn dat andere zaken dan de stof die wordt behandeld.

Studenten laten wisselende geluiden horen: van handig tot irritant. Laptopgebruikers zouden enkel opmerkingen overnemen van anderen en zelf niet participeren. Ook zorgt het tikken op het toetsenbord voor irritatie en leidt het scherm af.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)