Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM kaapt juridische toppers Smits en Claes weg bij Tilburg

De twee toponderzoekers en hoogleraren Monica Claes en Jan Smits komen na de zomer terug naar Maastricht. Beiden stonden de afgelopen jaren aan het hoofd van het Tilburgse onderzoeksinstituut Ticom (Comparative and Transnational Law). Nu vrijwel de hele staf meekomt naar Maastricht betekent dit ook het einde van Ticom.

Claes en Smits stonden al eerder op de loonlijst van de Maastrichtse juridische faculteit. De eerste ging in 2005 naar Tilburg; Smits volgde in 2007.

Jonathan Verschuuren, de Tilburgse vice-decaan van de rechtenfaculteit was “verrast. We zouden na vijf jaar Ticom de balans opmaken, we zijn nu halverwege. Ze hebben een goed aanbod gekregen van de UM. Een teleurstelling voor ons, maar it’s all in the game. Wij hebben destijds Smits uit Maastricht gehaald. Zo is het huidige klimaat in de wetenschap; het gaat steeds meer lijken op transfers in de voetbalwereld.” De Maastrichtse decaan Aalt Willem Heringa wil niet ingaan op de vraag of ze de twee juristen hebben ‘weggekocht’. “Ze wilden bij ons komen werken.”

Monica Claes, hoogleraar European and Comparative Constitutional Law, zal samen met ‘haar’ vier post-docs haar onderzoeksproject over constitutionele Europese vraagstukken voortzetten. Hiervoor haalde ze eerder een ERC-subsidie binnen van de Europese onderzoeksraad. Prof. Europees privaatrecht Jan Smits (sinds kort KNAW-lid) werd in mei 2007 in een Observant-enquête uitgeroepen tot toponderzoeker van de Maastrichtse rechtenfaculteit. Hij wordt nu kartrekker van een nieuw instituut: het Maastricht European Private Law Institute.

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)