Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Expat Guide voor regio Maastricht

Een typisch Nederlandse verjaardagstraditie: de jarige trakteert collega’s op taart, gebakjes of vlaai. Zomaar een tip uit de eerste Expat Guide voor de regio Maastricht, die afgelopen zondag werd gepresenteerd. Het is een mooi vormgegeven gids, gemaakt door Stichting Regiobranding Zuid-Limburg en bedoeld om expats wegwijs te maken in deze regio.

Maastrichts beste exportproduct, violist André Rieu, spreekt in zijn inleidend woord van “one of the most delightful places to live”. Die opmerking vormt meteen de rode draad van de gids. Buitenlanders die China, Engeland of Amerika hebben verlaten voor Zuid-Limburg spreken over hun eigen, vaak positieve, ervaringen. Daarnaast staan er tal van tips en feiten in over werk, onderwijs, wonen en cultuur – the bright guide. Hoe lang reis je met de trein van Maastricht naar Frankfurt, hoe werkt het sociale zekerheidsstelsel in Nederland, hoe zit het met bankieren, wat zijn leuke uitjes voor kinderen, waar kun je goed fietsen, waar moet je aan denken voordat je vertrekt naar Nederland, waar kun je zo snel mogelijk Nederlands leren.

De gids ligt in het verlengde van de website www.maastrichtregion.com die weer is gekoppeld aan de International Service Desk Maastricht Region, ondergebracht bij de gemeente Maastricht.  De gids is af te halen bij de Expat desk van de gemeente, Mosae Forum, en zal binnenkort ook verkrijgbaar zijn aan de Universiteit Maastricht. 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)