Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

4 hoofdredacteuren en een kapotte limo

4 hoofdredacteuren en een kapotte limo

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Voor het eerst in de dertigjarige geschiedenis van Observant heeft deze week niet de redactie maar een groep van vier gasthoofdredacteuren de inhoud van het blad bepaald. Na twee harmonieuze vergaderingen, flink wat e-mailverkeer en telefoontjes met de voorzitters van Circumflex, Koko, Saurus en Tragos – Joris Wielders, Bart Kleine Deters, Nick van Boven, Niels van de Ven –ligt er nu een Observant ingevuld naar hun smaak.

Of Hans Philipsen in zijn wekelijkse column op pagina 15 over het komende WK-voetbal wilde schrijven, en kon de poprecensent niet de cd van Sungrazer (de band heeft een oud-Kokolid in de gelederen en speelde op Pinkpop 2010) bespreken? De middenpagina is gereserveerd voor een verhaal over de afbrokkelende studiefinanciering, columnist Jeroen en roddelkont Albert Bergbroeder kregen alle vrijheid, zolang hun bijdragen maar over ‘studenten’ zouden gaan. Dat vergde enige overredingskracht bij Bergbroeder die het college van bestuur nu eenmaal veel interessanter vindt dan de student.

Wat te doen met de serie over de ideale Universiteit Maastricht? “Waarom nemen we geen student die wel lid is van een vereniging en een Duitse student die geen lid is?” Zo gezegd, zo gedaan. Over de invulling van de Engelstalige pagina 5 was snel overeenstemming: “We willen de buitenlanders vertellen dat de vooroordelen die zij hebben over studentenverenigingen niet kloppen.”

De boekenrubriek op pagina 6 – welk boek moest besproken worden door recensent Lynn Berger? - was een punt van discussie. Tot Joris Luyendijks Het zijn net mensen werd ingebracht. “Dat is een boek over hoe de media de werkelijkheid manipuleren. Wij hebben ook veelvuldig te maken met rare verhalen. Vaak kloppen ze niet, maar ze gaan een eigen leven leiden en daardoor krijgt de buitenwacht de indruk dat wij alleen maar zuipen en herrie maken.”

Op pagina 2 staat deze week de rubriek Praeses versus Praeses. Met een dikke grijns bekenden de vier dat ze daar zelf in zouden willen optreden. Als columnist op pagina 2 kozen ze voor Jo Haesen, een beleidsmedewerker met wie ze veel te maken hebben. En de voorpaginafoto? Die werd als maar wilder naar mate de vergadering vorderde. Uitkomst: de vier zouden met hun caravan (Koko), limousine (Circumflex), botenwagen (Saurus) en nog een limousine (Tragos) op een donderdag het Vrijthof oprijden voor een fotosessie. Helaas begaf de limo van Tragos het voor het uur U en lag de bestuurder van de botenwagen na een ongeluk in het ziekenhuis. Geen nood, de gele caravan, de roeiriem en Circumflex’ limousine bleken al fotovullend.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)