Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Campus UM in Brussel

De ‘campus’ van de Universiteit Maastricht in Brussel is vorige week officieel geopend. Het monumentale pand, gelegen aan de Legerlaan tussen de twee centrale metrostations Merode en Montgomery, wordt in de eerste plaats gebruikt voor post-academische cursussen. “We richten ons op het mid-career onderwijs”, zegt Vivianne Heijnen, hoofd van de campus. “Tal van ambtenaren werken al twintig jaar of nog langer voor Europese instellingen in Brussel en hebben behoefte aan bijscholing, aan korte cursussen.” De Universiteit Maastricht heeft veel Europees georiënteerde opleidingen in huis, denk aan European Law School, European Public Health en European Studies. Docenten stellen op dit moment het cursusaanbod samen. In september begint de juridische faculteit met een parttime traject voor mensen die in Brussel werken en willen promoveren aan de UM.
Het gebouw staat daarnaast open voor alumni. Laatst gaf Peter van der Hijden, afgestudeerd jurist en nu werkzaam voor de Europese Commissie, er een lezing. Sophie Vanhoonacker, Maurice Olivers en Stephan van de Broucke, allen werkzaam aan de UM, gaven er seminars over politieke, economische en gezondheidsthema’s.
Heijnen: “Een eurocommissaris zal sneller geneigd zijn om studenten toe te spreken in Brussel dan in Maastricht. Ook voor het binnenhalen van Europese onderzoeksgelden is de campus ideaal. Commissieleden kunnen bij ons worden ontvangen.”

 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)