Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik kocht mijn voetbalschoenen bij Van Marwijk”

“Ik kocht mijn voetbalschoenen bij Van Marwijk”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Nederland-Denemarken: 2-0. Afgelopen maandagmiddag won Oranje haar eerste wedstrijd in Zuid-Afrika. Menig voetballiefhebber nam een paar uur vrij of skipte een vergadering of onderwijsbijeenkomst om het elftal aan het werk te zien. Observant maakte een rondje.

De balie van het Visitors Centre is onbemand. “We are there”, staat er op een papiertje, en dan een pijl naar links. Op twee grote schermen is de wedstrijd te volgen, maar één scherm was al ruim voldoende geweest. Nog geen dertig medewerkers en studenten zitten op de tribune; flesje bier en nootjes erbij.

Roel Cremers (32) springt eruit met zijn oranje t-shirt. Hij werkt als financial package officer bij het Scholarship Office. “Ik onderzoek de mogelijkheden om studenten financiële ondersteuning te bieden op het moment dat ze in Maastricht zijn.” Net als veel andere Nederlanders denkt ook Cremers dat Van Marwijks team het WK wint. “Sneijder en Van Persie zijn in prima vorm. De groepsfase moeten we drie keer kunnen winnen.” Daarnaast heeft hij veel vertrouwen in regerend Europees kampioen Spanje en andere grote voetballanden als Brazilië, Engeland en Duitsland.

“Ik had eigenlijk cursus vandaag. Die was georganiseerd vanuit de UM. Gelukkig kon ik ‘m zonder problemen naar een andere dag verplaatsen.” Cremers was ook een van de enthousiastelingen die een e-mail stuurde naar Mieke Weijers, directiesecretaresse van het studentenservicecentrum, met de vraag of er iets geregeld zou worden op de dag dat Nederland tegen Denemarken moest spelen. En zo geschiedde. “Fijn dat het is gelukt. We moeten er wel twee verlofuren voor inleveren. Radio is geen alternatief. Ik moet de wedstrijd zien.”

Overigens doet Cremers z’n best om zoveel mogelijk mee te krijgen van het WK. “Landen die geen hoge verwachtingen scheppen, kunnen soms voor mooie verrassingen zorgen. Bovendien gaat het mij om het spel, niet om de bekende gezichten die op het veld lopen.”

Cremers woont in Meerssen en voetbalde er als kind “hoog in de competitie”. Nog steeds is hij lid van SV Meerssen, maar het competitieve element is minder geworden. “Het is nu een heel gezellig team.

“Wist je dat Van Marwijk ook in Meerssen woont? Hij had er vroeger een heel goede sportzaak; ik kocht er altijd mijn voetbalschoenen. Ik weet nog dat ik een wedstrijd moest spelen, maar dat mijn schoenen kapot waren. Toen mocht ik die van hem lenen.”

 

Wendy Degens

WK voor Dummies

Het Nederlands elftal speelt het WK, dat wordt gehouden in Zuid-Afrika, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk. In de groepsfase speelt Oranje tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Als Nederland doorgaat, volgt de achtste finale op maandag 28 of dinsdag 29 juni. De finale staat gepland op zondag 11 juli.

 

Kijk hier voor meer portretten van studenten en medewerkers tijdens het WK.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)