Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"De beste speler van het elftal is Dirk Kuijt"

"De beste speler van het elftal is Dirk Kuijt"

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Nederland-Denemarken: 2-0. Afgelopen maandagmiddag won Oranje haar eerste wedstrijd in Zuid-Afrika. Menig voetballiefhebber nam een paar uur vrij of skipte een vergadering of onderwijsbijeenkomst om het elftal aan het werk te zien. Observant maakte een rondje.

De muren zijn oranje, de muziek schalt uit de luidsprekers en de studenten zitten aan het eerste (of tweede…) biertje. In café de Uni zit de stemming er vlak voor de wedstrijd Nederland-Denemarken al goed in. “Veel studenten hebben vanochtend hun laatste toets gehad”, zegt Hiemke van den Boer (20, op de foto in het midden), eerstejaars cultuurwetenschappen en lid van damesdispuut Femmes-Tastiques.  

Het is voor Van den Boer de eerste keer dat ze samen met het dispuut kijkt. “Eerder keek ik meestal bij vriendinnen thuis in Eindhoven of daar ergens in de kroeg.” Kijkt ze voor de sfeer of voor het voetbal? “Ik hou wel van voetbal. Als je opgroeit in Eindhoven krijg je natuurlijk veel van PSV mee. Als Oranje speelt vind ik het helemaal mooi. Dan is het niet tegen elkaar, maar vormen de supporters één geheel.” Ook bij Femmes-Tastiques zijn ze met het WK bezig. “Het gaat ook om het feestje er omheen, het leeft wel. Het is de combinatie. De Uni heeft een WK-poule, daar hebben de meesten van ons aan meegedaan. En we organiseren een WK-feest.”

Vanwege die poule let Van den Boer ook op de andere wedstrijden. “Ik hou de uitslagen bij, ik wil weten hoe ik het doe. Wie er wereldkampioen wordt? Ik hoop Nederland, maar ik vrees dat het niet gaat lukken.” De beste speler van het Nederlands elftal is volgens haar Dirk Kuijt. “Hij blijft er altijd voor gaan, daar hou ik van. Maar jij wilt natuurlijk weten wie ik de lekkerste speler vind. Arjen Robben ziet er leuk uit en – heel standaard – Rafael van der Vaart.”

Als de wedstrijd van start gaat, is Van den Boer fanatiek. “Ik sta meestal mee te springen en te schreeuwen.” En hoeveel wordt het? “Ik hoop 2-0, dat heb ik ingevuld bij de poule.”

 

Cleo Freriks

WK voor Dummies

Het Nederlands elftal speelt het WK, dat wordt gehouden in Zuid-Afrika, onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk. In de groepsfase speelt Oranje tegen Denemarken, Japan en Kameroen. Als Nederland doorgaat, volgt de achtste finale op maandag 28 of dinsdag 29 juni. De finale staat gepland op zondag 11 juli.

 

Kijk hier voor meer portretten van studenten en medewerkers tijdens het WK.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)