Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Rooskleurig beeld uitbesteding Unicatering”

Het nieuws over de keuze voor de firma Albron die de universitaire catering gaat overnemen is niet door alle leden van de universiteitsraad goed ontvangen. Waar vooral de fractie van het ondersteunend- en beheerspersoneel (OBP) en de studenten regelmatig om informatie vroegen over de voortgang van het proces van ‘uitbesteding’, is de verbazing nu groot dat er al een keuze is gemaakt. U-raadslid Huub Odekerken van de OBP-geleding: “Wij hadden vóór de definitieve besluitvorming gehoord willen worden. Dit is niet netjes, het wekt achterdocht. En we hebben er allerlei vragen bij. Vooral over het financiële perspectief. Ik denk dat er wel een heel rooskleurig beeld wordt geschetst van de besparingen die het oplevert. Drie ton, zegt het college.”

André Postema (college van bestuur) bevestigt dat: “Het is zelfs minimaal drie ton, het zal meer worden. Wij legden als UM dat bedrag toe op de catering, financierden als het ware het verlies, en Albron neemt dat over.”

De firma zelf wordt getriggerd om goed te presteren door een soort omgekeerde prestatiebonus: als metingen onder de klanten uitwijzen dat de tevredenheid groter is, wordt de vaste afdracht van Albron aan de UM minder. Het bedrijf zal verder, zegt Postema, in staat zijn om goedkoper in te kopen (“het is een van de grote drie in Nederland”). Het claimt tevens dat het efficiënter omspringt met de etenswaren zelf, zodat er ook in die sfeer minder verlies optreedt.

De U-raad besprak de uitbesteding van Unicatering gisteren na de sluiting van Observant.

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)