Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Decaan Paul: tekort AZM raakt faculteit niet

Het enorme tekort van het academisch ziekenhuis en de daaruit voortvloeiende bezuinigingsmaatregelen raken het samenwerkingsverband met de faculteit Health, Medicine and Life sciences niet. Dat zegt de decaan van de faculteit, prof. Martin Paul.

Het AZM maakte deze week bekend dat voor 2010 een tekort van 18 miljoen euro wordt verwacht. Over 2010 en 2011 moet in totaal 30 miljoen worden bezuinigd. Aangezien de kosten vooral in de personeelssfeer liggen worden ontslagen verre van uitgesloten.

De faculteit vormt samen met het ziekenhuis het Maastrichts Universitair Medisch Centrum, maar decaan Paul zegt dat de begrotingen nog altijd gescheiden zijn. “Bij het AZM gaat het om ombuigingen in de patiëntenzorg. De financiering van onderzoek en onderwijs loopt via andere kanalen. We hebben gescheiden administraties.”

Of er in de toekomst een integrale begroting zal komen die zowel de zorg als onderzoek en onderwijs zal omvatten, is de vraag. Paul: “Dat is iets wat aan bod moet komen bij de komende evaluatie van het MUMC. Het ene UMC doet het wel, het andere niet. We willen in ieder geval volledige transparantie over de geldstromen.”

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)