Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Uitbraak bof onder Maastrichtse studenten

In verschillende Nederlandse studentensteden zijn de afgelopen maanden onder studenten tientallen gevallen van bof geconstateerd. Ook in Maastricht is er een toename. De GGD Zuid-Limburg heeft acht meldingen gekregen. Het echte aantal zal hoger liggen, want niet ieder meldt zich.

Bijna iedereen in Nederland is ingeënt tegen de bof. Dat de kinderziekte nu toch is uitgebroken kan volgens de GGD te maken hebben met de werking van het vaccin. Die kracht is misschien verminderd. Ook is het mogelijk dat het hier gaat om een iets andere variant dan waartegen is gevaccineerd.

De symptomen zijn een dikke wang - als gevolg van een speekselklierontsteking – en vaak koorts, hoofdpijn en spierpijn. Het is geen ernstige ziekte, laat de GGD weten, maar de patiënt is vanaf de eerste dag dat hij de bof heeft negen dagen lang besmettelijk. “De bof kun je verspreiden via hoesten. Het is raadzaam om niet naar grote feesten te gaan als de ziekte is geconstateerd”, aldus een medewerker van de GGD. Hij roept iedereen die vermoedt dat hij de bof heeft op zich te melden bij de GGD. “Wij kunnen heel specifiek testen of iemand besmet is. En bepalen om welke variant het hier gaat.”

 

Riki Janssen

GGD Zuid-Limburg: 045-8506609

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)