Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Corpslid mag niet schoppen

Een voormalig lid van het Amsterdamse studentencorps moet een schadevergoeding betalen aan een medestudent die hij in zijn gezicht heeft geschopt. Dat heeft de rechter in kort geding bepaald.

Volgens het Parool was de dader op de bar gesprongen. De barkeeper, die hem wilde wegsturen, kreeg een harde schop, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De dader is door de studentenvereniging ASC/AVSV geroyeerd. De precieze vergoeding zal nog in een bodemprocedure worden vastgesteld, maar de dader moet alvast 2200 euro betalen.

Intussen is het weer rustig op de vereniging, zegt Frederique van Baal van de senaat. “Toevallig kwam er net een algemene ledenvergadering aan. Daar hebben we het voorval besproken. Ook hebben we de besturen van alle disputen in een spoedvergadering bijeengeroepen. Het komt heel weinig voor dat we iemand royeren, maar iedereen was het er wel mee eens.”

Het incident kwam niet uit de cultuur van het corps voort, zegt ze. “Op een vereniging van 3400 leden is het mogelijk dat zoiets een keer gebeurt.”

Daags na het schopincident kreeg de vereniging een waarschuwing van de gemeente, omdat bezoekers buiten met elkaar en met de politie op de vuist gingen. De sociëteit sloot anderhalve week haar deuren. Maar die twee incidenten hadden volgens Van Baal niets met elkaar te maken.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)