Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nederlander vindt wetenschap interessant

Nederlanders hebben meer belangstelling voor wetenschap dan andere Europeanen. Ook voelen ze zich beter geïnformeerd, blijkt uit onderzoek van de Europese Unie.

Bijna de helft van alle Nederlanders zegt ‘zeer veel interesse’ te hebben in nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen en technologische ontwikkelingen. In de rest van de Europese Unie geeft minder dan eenderde hetzelfde antwoord. Alleen Cyprioten zeggen vaker dat ze zeer geïnteresseerd zijn.

Ook stelt meer dan driekwart op dat gebied ‘zeer goed’ of ‘redelijk goed’ op de hoogte te zijn. In geen ander EU-land is dat percentage zo groot. In de rest van de unie deelt gemiddeld 61 procent die mening.

Driekwart van de Nederlanders is het oneens met de stelling ‘wetenschap en technologie kunnen elk probleem oplossen’, tegenover 57 procent in de rest van Europa. Toch denken bijna evenveel Nederlanders dat wetenschap en technologie een rol kunnen spelen in het verbeteren van het milieu, terwijl in de rest van Europa iets meer dan de helft dat antwoord geeft.

Nederlanders zijn iets minder bang voor wetenschap dan anderen: 44 procent was het eens met de stelling dat wetenschappers dankzij hun kennis een bepaalde macht hebben die hen gevaarlijk maakt. In de rest van de EU is dat 53 procent.

Slechts een kwart van de Nederlanders denkt dat de EU te weinig geld aan wetenschappelijk onderzoek besteedt. In de rest van Europa is dat 31 procent. Een kleine groep van 7 procent vindt dat de EU er te veel aan uitgeeft, en dat percentage is gemiddeld.

Voor het onderzoek zijn 26.671 duizend Europeanen mondeling ondervraagd, onder wie ruim duizend Nederlanders.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)