Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Prijs voor bachelor onderzoek naar betere diagnose kanker

Prijs voor bachelor onderzoek naar betere diagnose kanker

NEDERLAND. De landelijke prijs voor bacheloronderzoek is gewonnen door Rogier Wildeboer van de Universiteit van Twente. Hij maakte beelden scherper die gebruikt worden voor de diagnose van bijvoorbeeld borstkanker. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens de Student Research Conference in Utrecht. De Universiteit Maastricht leverde de meeste inzendingen – vijftien van de zestig – maar won niet.

Wildeboer won een cheque van 1500 euro. De jury prees niet alleen zijn onderzoek waarin hij foto-akoestische beelden – een soort röntgenfoto’s – iets gedetailleerder maakte. Wildeboer kreeg ook complimenten voor de manier waarop hij zijn bevindingen op een begrijpelijke manier presenteerde.

De tweede prijs, duizend euro, ging voor het eerst naar een hbo-scriptie. Margot de Roon en Nicole Toussaint, afgestudeerd bij voeding en diëtetiek van de Hogeschool van Amsterdam, ontdekten een verband tussen ondervoeding bij ouderen en een sterk afgenomen reuk- en smaakvermogen.

Alix Rübsaam, studente Engels van de Universiteit van Amsterdam, won de publieksprijs en kreeg een cheque van vijfhonderd euro. Haar onderzoek “The importance of not being a sex vampire”, een literatuuronderzoek naar angst bij mensen in de Victoriaanse literatuur om terug te veranderen in dieren, had de mooiste poster. Omdat Rübsaam geen data had om te presenteren, maakte ze een strip over haar onderzoeksresultaten.

HOP, Petra Vissers

 

Lees meer over bacheloronderzoek in Maastricht hier

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)