Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Beter wordt het niet

Beter wordt het niet

Dit is hem dan. De mooiste tijd van je leven. Die prachtige studententijd waar je nu aan begint komt nooit meer terug. Nooit. Nooit. Nooit.

Ik vertel hier natuurlijk niets nieuws. Vanaf het moment dat je bekend maakte te gaan studeren zullen je ouders ooms tantes leraren en reclasseringambtenaren je al verteld hebben wat voor een WAANZINNIGE tijd je te gemoed gaat. Waarschijnlijk heb je tegen de tijd dat je dit leest al honderd keer een verhaal moeten aanhoren dat begon met drie woorden: In Mijn Tijd…..

Nu zou ik hier graag schrijven dat het allemaal onzin is. Dat er in die vijftig jaar na dat afstuderen nog iets leuks zal gebeuren. Maar ik moet je teleurstellen. Ik ben inmiddels twaalf jaar weg uit Maastricht en er is werkelijk niets meer gebeurd in mijn leven dat ook maar in de buurt kwam van die waanzinnige studententijd.

Dat wil zeggen, zes jaar geleden botste ik in New York, op Times Square tegen Sasha Baron Cohen, verkleed als Borat, aan. Maar zelfs dat verbleekt eigenlijk bij die fantastische studententijd.

De bittere realiteit is dat het na je afstuderen vijftig lange jaren alleen nog maar bergafwaarts zal gaan. Na je afstuderen begint de aftakeling. Je ambities zullen te pletter slaan tegen de betonnen muur van de realiteit. Je lichaam word vadsig, slap en lelijk en je seksleven zakt in elkaar als een bedorven pudding. Vrienden zullen doodgaan of niets meer van zich laten horen. Het enige lichtpuntje is dat je steeds meer geld gaat verdienen. Dat je vervolgens uitgeeft aan veel te dure gymschoentjes en jasjes die de indruk moeten wekken dat je nog hip jong en trendy bent.

Neem van mij maar aan dat je leven na Maastricht verandert in een uitzichtloze sleur met hier en daar een treurige affaire met een leeftijdsgenoot die net als jij zijn of haar eigen aftakelingsproces even probeert te vergeten.

Tegen de tijd dat je met pensioen wilt blijkt de pensioengerechtigde leeftijd opgeschroefd naar 87 jaar en is Nederland tot het strand bij Nijmegen verdwenen onder zwaar vervuild zeewater.

Dus als je straks eenzaam in een naar zuur bier riekend café, met koppijn van de veel te harde muziek en suizende oren staat toe te kijken hoe de liefde van je leven begint te zoenen met één of andere griezel, vergeet dan niet: beter wordt het niet. Dit is de mooiste tijd van je leven!

 

Micha Wertheim

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)