Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maartje Klein, Ashley Peternella en Fyrfad dames 1 sporters van het jaar

Maartje Klein, Ashley Peternella en Fyrfad dames 1 sporters van het jaar

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. Tijdens het Scoren Sportgala gisteravond zijn de beste UM-sporters van het jaar uitgeroepen. Wielrenster Maartje Klein won in de categorie Sportvrouw, danser Ashley Peternella werd Sportman en de volleybaldames van het eerste team van Fyrfad Sporteam van het jaar.

Maartje Klein fietste afgelopen zomer de route van de Tour de France voor het goede doel. “Ik haal de finish. Ik geef niet op, of het zou vanwege ziekte of een val moeten zijn”, zei ze in juni in Observant. “Ik doe op de eerste plaats mee om te bewijzen dat ik het kan. Ik ben altijd middelmatig in sporten geweest, nu wil ik graag iets bijzonders presteren.”

Peternella werd samen met zijn partner Lauren Stevens (die ook genomineerd was als sportvrouw van het jaar) Europees studenten kampioen latin / ballroom dansen. Daarnaast won hij als turner drie gouden medailles tijdens het Nederlands Studenten Kampioenschap.

De volleybaldames werden voorgedragen omdat zij twee jaar op een rij kampioen werden en dit seizoen de overstap maakten naar de overgangsklasse. Ook daar zijn ze tot nu toe succesvol, ondanks het nodige blessureleed.

In iedere categorie waren drie genomineerden, geselecteerd door de bestuursleden van de studentensportverenigingen, UM Sport en de MUSST. Bezoekers van het gala kregen een biljet waarmee ze op hun favoriet konden stemmen. “Bij de teams was het heel spannend, het lag dicht bij elkaar”, zegt MUSST-voorzitter Gerben de Jong. “De uitslag bij de vrouwen was snel duidelijk, maar bij de mannen ging het lang tussen Ashley (Peternella, red.) en Jeffrey Vulink (lid van zwemvereniging Tiburon en atletiekvereniging Uros, red.).”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)