Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Toekomstige businessmensen

Toekomstige businessmensen

Het is druk in het Crowne Plaza Hotel op woensdagavond (14 november), waar tientallen studenten zich verzamelen voor de Network Drink & Company Fair van de Make a Move Career-week. Strak in het (mantel)pak, eventuele dispuutskleuren thuisgelaten. Drie dagen lang kunnen ze zich verdiepen in de zakenwereld – of eigenlijk: de zakenwereld komt naar hén. Onder andere ABN Amro, Achmea, L’Oréal en Coca Cola geven acte de présence tijdens de carrièredagen. Ze geven workshops en presentaties voor het jonge, opkomende volk dat zich in de toekomst wel in conference calls en businessclass ziet.
De aanwezige studenten zijn onder de indruk. “Maar niet té, natuurlijk.” De derdejaars SBE-student komt net van de workshop van Shell. “Je moet ook wel durven denken dat je iets voor hen kunt betekenen. Dat Shell lijkt me wel wat. En niet alleen vanwege de bankrekening. Het lijkt me supermooi om bij zo’n bedrijf te mogen werken dat over de hele wereld zakendoet, dat echt een impact heeft.”
Tijdens de borrels, die de dagen netjes afsluiten, komt het netwerken voorzichtig op gang. “Het is wel een beetje onwennig”, vertelt een studente die de zaal observeert. “Ik weet ook nog niet zo goed hoe ik mezelf kan presenteren, maar dat wil ik wel graag doen.” Ze kan nog even gauw langs de CV-check of een advies inwinnen over het opzetten van een Linked-In profiel.

De Career Week in Maastricht staat niet op zichzelf. Maka a Move heeft negen afdelingen, gevestigd in studentensteden. Manon Pagniez, coördinator van het team in Maastricht: “In 2013 worden zeven andere Career Weeks georganiseerd.” De aanwezige bedrijven verschillen per evenement. “ We kijken naar de faculteiten en de grootste studies in Maastricht en proberen bedrijven te vinden die daarbij aansluiten.” Ook aan de grote groep internationale studenten is gedacht. In Maastricht zijn vijf Duitse bedrijven van de partij – “waaronder ook grote multinationals”, aldus Pagniez –  en worden enkele presentaties in het Duits dan wel Engels gegeven.

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)